Gezellig!

Blijf op de hoogte en volg edwin

22 Augustus 2006 | Ierland, Dublin

Geachte landgenoten,

het is weer eens de hoogste tijd voor een up-date, de afgelopen tijd zijn er de nodige highlights de revue gepasseerd!

Vorige week zaterdag was het groot feest bij mijn collega(en ex-collega) in Blanchardstown, er waren namelijk de nodige lekkernijen(lees: vette happen) naar Ierland geexporteerd. De broodjes kroket vonden gretig aftrek bij menig collega, wat natuurlijk gepaard ging met de nodige liters Heineken/Stella/Carlsberg/Bulmers!

De woensdag daarop was het tijd voor de vriendschappelijke wedstrijd van Ierland tegen Holland, gelukkig niet brak van de avond daarvoor(oh jawel!). Na werktijd met zo\'n beetje de complete afdeling richting Connolly station afgeresid om bij de pub in te gaan drinken en te wachten op de andere oranje-fans. Uiteindelijk met de ierse NS(dart) richting Lansdowne Road afgereisd, op de plaats van bestemming zag het er groen van de ierse shirtjes! De oranje-supporters waren aanzienlijk in de minderheid, dit natuurlijk ter vermaak van de ieren gezien de geschiedenis!

De wedstrijd zelf was volledig uitverkocht, meer dan 40.000 betalende toeschouwers zagen hoe een veredeld B-Nederland het B-elftal van Ierland voetballes gaf. Na afloop van de wedstrijd nog even rondom het stadion de nodige pints genuttigd, alleen de sfeer werd merkbaar grimmiger. Tijd om richting huis te keren!

De volgende dag pa, ma, kevin en m\'n oom van Dublin airport afgehaald. De weergoden waren ons gelukkig gezind en het zonnetje straalde alsof de zomer net was ingezet!

De accommodatie op Bachelor\'s Walk(check-in bij oude hostel van 2003) zag er redelijk uit, ik hoefde er in ieder geval niet te bivakkeren! \'s middags gelijk de befaamde en meest gefotografeerde pub The Temple Bar met een bezoekje vereerd.

Vrijdags gewoon gewerkt, met lichte kater welteverstaan. Na het werk direct richting de stad gegaan en bij de Sinnotts een hapje gegeten en een drankje genuttigd. Uiteindelijk bij Whelan\'s beland, een pub waar nog echte Dubs komen!

Zaterdag is de familie overgekomen naar Tyrrelstown om te kijken hoe mijn casa eruit ziet, tevens om de door mij klaargemaakte maaltijd naar binnen te werken!
Helaas was het weer die dag typisch iers, regen, regen en nog eens regen!

De zondag de \"echte\" toerist uitgehangen en een rondrit in een dubbeldekker door de stad gedaan. Beetje cheesy, maar wel aan te raden, deze hop-on-hop-off leidt je wel door de hele stad en geeft je ook de ruimte om overal uit te stappen om de bezienswaardigheden te gaan bekijken.

De middag/avond afgesloten bij de Temple Bar, waar de pints met Guinness rijkelijk vloeiden!

Het was een geslaagd en gezellig weekend mensen, binnenkort maar eens dunnetjes overdoen op het vasteland!

Vrijdag a.s. staan 2 franse helden live on stage in Marley Park, beter bekend onder de naam Daft Punk! Hell yeah, heb vernomen dat ze op Pukkelpop behoorlijk de show hadden gestolen dus dat belooft veel goeds voor vrijdag!!! Around the world.....

De groet\'n,

Edwin

• 22 Augustus 2006 - 18:21

Richard:

Hey Eddie,

Ik heb nog wel gekeken of je tijdens de voetbalwedstrijd Ierland-Nederland niet even in je blote reet het veld op kwam rennen...., maar helaas!!! :)

"We're Streaking!"

:):):):):):):):):)

Tot over twee weken als het dak van de tent gaat.....

p.s. Mooie foto van Kevin Arnolds en zijn "Pint of Guiness" ;)

• 22 Augustus 2006 - 18:27

Ilone:

Ha Edwin,
    Ziet er gezellig uit - leuk zeg dat de familie er is geweest.
    groeten vanuit een druk, druk Rijssen
    kus Ilone

• 22 Augustus 2006 - 18:46

Belia:

Nog steeds naar je zin daar :) voorlopig nog niet terug te verwachten in Holland zo te horen.
    Groetjes van de fam Hijlkema uit Markelo

• 22 Augustus 2006 - 20:15

Ramon En Irish:

Hey eduardo!!
    Goede verhalen, zo krijgen we er wel zin! Zet die guinness maar vast cold....

Tjeeeee

• 23 Augustus 2006 - 05:39

Tina:

Hey Edwin,

zo te zien & lezen vermaak je je prima daar en ben je al helemaal ingeburgerd. Voorlopig dus niet terug richting Holland ?! Werkze daar and have fun. Slainte !
    Groetjes Tina

• 23 Augustus 2006 - 06:53

Stam:

Mooie foto's van stadion O'Eddie! Tis alleen maar pils daar zo te lezen..

• 23 Augustus 2006 - 08:20

Bakketi:

Joo Addie, ben je erbij met keunefeesten?

Tjeeletti

• 23 Augustus 2006 - 09:40

Pa:

hey Edje

Thanks voor de rondleiding
    het was er bere gezellig (vooral de chickkens) zie je over een paar dagen..groetjes jojo de mazzel.

• 26 Augustus 2006 - 15:31

Ineke:

hoi Edwin

Geweldig weekend gehad in Dublin veel gezien en fijn om elkaar weer te zien en te spreken.foto's van ons zijn goed gelukt en die van jou zijn ook erg leuk vooral die van Kevin als Leprechaun!!!veel liefs en tot 7 september.

mama

• 28 Augustus 2006 - 16:56

Richard:

Die foto van Kevin als Leprechaun wil ik ook wel zien!!! Mail die eens Ineke! ;)