Modderwater en een klein kutbakkie koffie!
Blijf op de hoogte en volg edwin
10 November 2006 | Ierland, Dublin
Tijd voor een update op mijn vrije dag!
De afgelopen tijd is behoorlijk hectisch verlopen, veel vrienden over de vloer gehad, verhuisd, promotie gemaakt etc. etc.
Maar laat ik bij het begin beginnen, Wouter B. kwam vanuit Faro voor een weekje overgevlogen. Stond startklaar om hem van Dublin airport op te pikken en richting Tyrrelstown af te reizen, de vertraging viel gelukkig mee alleen het weer niet. De hele week was het aangenaam maar uitgerekend toen Wouter aankwam viel het met bakken uit de lucht :grin: Helemaal als je bedenkt dat de temperatuur in Portugal "iets" hoger ligt!
Anyway, snel met de Urbus naar huis en overgestapt op de Dublinbus naar mijn casa, uiteindelijk als een verzopen kat aldaar aanbeland. Beetje inkopen gedaan en 's avonds onder het genot van een paar pints voetbal gekeken(kut Chelsea).
De rest van de week viel het weer behoorlijk mee, vrij droog en zonnige periodes. De nodige cultureel verantwoorde uitstapjes gemaakt, maar de Kilmainham Gaol is echt een aanrader voor iedereen die naar Dublin komt! Dit is de oude gevangenis van Dublin, waar je onder een guided tour word rondgeleid. Zeer veel interessante geschiedkundige informatie omtrent (voornamelijk) de Easter Rising en de separatie van Groot Brittannie. Tevens word deze gevangenis veel in films als locatie gebruikt, denk aan In the name of the father, the Italian job en Michael Collins.
Musea met opgezette beesten waren daarentegen toch (imho) minder interessant :grin:
De Guinness brewery is met studentenpas uit 2003 de moeite waard, beetje jammer dat je een gratis pint dan weer niet kunt waarderen, hahahaha.
Vrijdags was er nog een Halloween-feest van Xerox in het Kildare Hotel in city centre. Met een paar collega's en WB op de bonnefooi afgereisd, dit pakte prima uit daar niemand aan de deur stond voor kaartcontrole! Het feest moest nog op gang komen, en uiteindelijk sloeg het feestje behoorlijk aan! Aan de foto's te zien was het akelig gezellig, 's nachts schijnen WB en ik gebroederlijk naast elkaar in slaap te zijn gevallen :grin:
Zondags op tijd in de pub beland voor Manchester Utd - Liverpool, prima wedstrijd om een tientje op in te zetten bij Paddy Power. WB had hier duidelijk meer kaas van gegeten dan ondergetekende en won uiteindelijk dan ook ff 80 euri! Daar hebben we ons de rest van de zondag prima mee vermaakt(pfffff).
De volgende dag aardig drukjes geweest, WB op transport richting NL gezet, mijn spullen ingepakt(tering, wat veel) en 's avonds naar Castleknock verhuisd! Eindelijk naar een betere lokatie verhuisd, niet meer afhankelijk van de bus die nooit gaat. Woon nu samen met 2 collega's, 1 nederlander en een duitse. Op moment van schrijven zijn de screenings voor de enig overgebleven kamer in volle gang, iemand interesse? :grin:
De rest van de week teringdruk geweest op het werk, mijn teamleader was afwezig en mijn collega stand-in teamleader ook! Deze is tevens mijn huisgenoot, samen bekleedden wij de functie van stand-in teamleader. Soms bekruipt ons het gevoel dat de toevoeging stand-in beter weggelaten kan worden!
De zaterdag erop Ramonster en Irish van het vliegveld opgepikt, en een extra lang weekend op sleeptouw genomen. Ja, dat was weer extreem gezellig. Temple Bar teringdruk ivm Halloween, Zanzibar daarentegen wel chill. Zondags natuurlijk een beetje de stad verkennen en shopp'n. De maandagavond natuurlijk in stijl afgesloten met de nodige pints bij Mayo's pub in Castleknock village. Bij thuiskomst de volgende dag waren de gasten nog steeds het land niet uit, Ryanair was voortijdig richting NL gevlogen! Dus maar een extra nachtje in Dublin gecrashed, no problemo.
De rest van de week aardig naar de welbekende klootjes geweest, het valt ook allemaal niet meer mee op mijn leeftijd :grin: Gelukkig had ik nog wel puf over om Saw 3 te kijken in de bios, niet geschikt voor de tere kinderzieltjes onder ons :grin:
Gisteravond nog naar de Scissor Sisters geweest, wat een geweldig optreden! Echt een uitbundige stage performance, om nog maar over de zangkwaliteiten te zwijgen!!! Uiteraard passeerden alle klappers vroeg of laat de (nieuwe?) revue, met de 2 grootste als toegift(i don't feel like dancin'& filthy/gorgeous).
De pen is bijna leeg, de 18e vlieg ik naar NL voor een weekje en schijn ik tegelijktijdig met S. Nicolaas te worden onthaald.........
Ga nu maar eens iets productiefs doen, beetje gamen of filmpje kijken.
Auf wiederschnitzel leute!
Edwin
PS:Gastenboek zoals vanouds weer beschikbaar voor opmerkingen, zin, onzin, brainfarts, one-liners etc.
10 November 2006 - 13:40
STEF:
Kun je niet gewoon op dat Britse Texel blijven?
Hier gebeurt toch niets... -
10 November 2006 - 13:41
Stam:
Fast Guy Eddie, nog biostips voor Stammie? Volgens mij liggen jullie daar voor! Goeie stories trouwens. Al vrij gevraagd voor Carnavalsoptocht? -
10 November 2006 - 14:14
Tina:
Ha eddie,
leuk verhaal weer hoor, keeps the mind off the reorganisatie shit, maar ga ik je niet mee vermoeien.
Hier gebeurt idd vrij weinig. Ga morgen maar es dj jean bekijken bij Bill bij 2 collega's. Zal vast wel geslaagd zijn. en maandag cabaret, verder boring info over de komende reorganisatie.
Saw 3, no thanks, niet v mij i guess i belong 2 the tere kinderzieltjes ;-)
Fijn weekend en geniet van je vrije dag, or what's left off it.
Groetjes Tina
10 November 2006 - 16:25
Mona E:
Wouter B heeft maar 1 balletje! :) -
11 November 2006 - 14:56
Bernd:
Joh Eddy,
thnx for your message, long time no see.
In december ga ik in 10 dagen nog ff Vietnam verkennen. Van Hanoi naar HCMC en weer terug naar AMS. Ik heb gehoord dat je in HCMC bij de Chu Chi tunnels nog met M16's en MK-47 in't rond kunt pleren....
Cheers,
Bernd -
13 November 2006 - 21:08
ZTEV:
So so Eddy,
buitenlandse freunde?
ik ga zo ook effe een 406 wegtikken, bij Cafe 63.
Onderweg langs PoonTang duik ik door de tunnel bij de Oad. Vanaf daar via de rotonde weer terug naar die 406. Effe kijken of ik nog een LVT'tje zie, in mn andere hand heb ik een BVO'tje. Op weg naar SVH effe aanwippen bij BAB.
Tjee