Westcoast roadtrip
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg edwin
05 Augustus 2008 | Ierland, Dublin
Vorige week woensdag de family weer in Dublin mogen onthalen, AerLingus was mooi op tijd en de weergoden waren ook nog eens zeer gunstig gestemd! Budget had nog een prima karretje (VW golf '08) op naam van moi gereserveerd en via de touristische route (lees: verkeerd gereden) na een uur in Castleknock aangekomen.De avond bij de buren van the 12th Lock doorgebracht onder het genot van het gekletter van dikke druppels regen :p
Donderdagmorgen redelijk bijtijds richting westkust gereden en na een uur of 3 in de buurt van Galway aangekomen. Waren blijkbaar niet de engige die datzelfde plan in gedachten hadden aangezien de Galway races op dat moment in volle gang waren en resulteerde in een uren durende zoektocht naar een B&B(bed & breakfast) die we uiteindelijk 10 km verderop in Spiddal vonden. Erg mooi gelegen met uitzicht over the Atlantic en warm onthaald door de vrouw des huizes. Galway zelf is echt super, mooi gelegen, vriendelijke mensen en veel feest! Ladies day was het bij de races en alle vrouwen waren deftig aangekleed varierend van designer jurken tot niemandalletjes met flinke inkijk.....lopend op hoge hakken ziet er niet charmant uit na flink wat alcohol te hebben geconsumeerd kan ik jullie verzekeren!
Vrijdags richting het schilderachtige Westport gereden waarbij ondertussen het indrukwekkende landschap van Connemara aan ons zich voorbij trok. Erg smalle slingerweggetjes die je noodzaken telkens gas terug te nemen en bij elke tegenligger je het gevoel geven dat de weg te smal is! Ons klapbandje kwam ook erg onverwachts aangezien er geen enkele tegenligger ons tegemoet kwam maar wel een scherp gepunte steen aan de kant van de weg. Was een behoorlijke deja-vu met vorig jaar, gelukkig was de pit-crew erg snel met het verwisselen van de band :p
Westport tegen uurtje of 3 'smiddags bereikt en intrek in ons B&B genomen zo'n beetje midden in het centrum deze keer. Dankzij het fijne zomerweer de middag op het terras van dit schilderachtige plaatsje doorgebracht.
Zaterdag in Sligo doorgebracht en blijkbaar niet zo heel touristisch aangezien we 4 accommodaties in totaal hebben gespot. Voor de dichters onder ons, Sligo is de geboorteplaats van W.B. Yeats. The Stables pub kon ons verder prima herbergen en voorzien van de nodige ierse "specialiteiten".
Zondags weer richting Dublin gereden en onderweg nog even een kleine trek door de bergen gemaakt om een mega
lithische ruine te bezichtigen genaamd Carrowkeel.
Gisteren nog even gedag gezegd bij de rode Temple Bar en een beetje door de stad geslenterd genietend van het zomerse weer.
Familie vandaag op het vliegtuig gezet en hoorde zojuist dat ze weer heelhuids in Hoolt'n zijn gearriveerd!
Bedankt voor de gezellige tijd en tot gauw, tot Keunefeesten!
05 Augustus 2008 - 20:30
Kevin:
Mooi verhaal Edje. Het was idd. zeer gezellig, en nu op naar de Keunefeesten:P -
05 Augustus 2008 - 21:30
J:
Knakker,
Wat hoor ik weer een klapbandje :p Zeer goed gehad zie ik helemaal top! en idd Galway is werelds Ik zou zeggen groeten aan je ouders en je broer! en we spreken elkaar! -
06 Augustus 2008 - 06:51
Stefmeister:
tot overdag 14 dagen! -
06 Augustus 2008 - 10:15
Ineke En Gerrit:
Je hebt er een mooi verhaal van gemaakt precies zoals het is.We hebben genoten van het verblijf bij jou en de rondtocht door West-Ierland (schitterend landschap)
Groetjes en bedankt en tot de keunefeesten.
Ma en Pa
ps, het is wel weer ff wennen aan de kleine glazen!!!
06 Augustus 2008 - 15:24
Ray:
Oii mate, de foto's zien er weer mooi uit man.
i'm gonna see Ireland yeah...
see yah at 22th :D