NYC/Big Apple/City that never sleeps
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg edwin
15 April 2008 | Ierland, Dublin
Het is weer tijdje geleden sinds ik mijn laatste update heb gedaan, vond dat nu de tijd er wel weer rijp voor was.
Vorige week dinsdag samen met 2 collega's uit de USA teruggekomen van 6 dagen New York. Tickets werden afgelopen Januari voor €330 incl. aangeboden door Aerlingus, een niet te missen kans want veel goedkoper wordt het echt niet :p
De heenreis verliep uitermate vlot, zelfs het inchecken en de douane verliepen vlekkeloos. De vlucht zelf duurde iets van 6,5 uur en dankzij uiterst prettig gezelschap naast me(gepensioneerd ierse bankier) en erg vriendelijke stewardessen waren we zo op JFK geland. De douane daar wilden niets anders dan de immigratiepapieren in ontvangst nemen, zo gezegd zo gedaan.Terugreis verliep wat stroever....
Buiten aangekomen is de 1e indruk "GROOT" van alles wat je ziet, van auto's, taxi's, behuizing en mensen :p Het zonnetje scheen lekker maar er woeide een straffe oostenwind, taxi kwam dus erg gelegen. Over de Triborough-bridge en door Queens & Bronx, en uiteindelijk voor de deur in de upper westside afgezet en intrek in onze accomodatie genomen. Zag er allemaal netjes en schoon uit, wederom vriendelijk personeel wat ons te woord stond.
De 1e dag met een dikke jetlag de hele dag omhoog gekeken en in de buurt van 42nd en Broadway wezen hangen, Chrysler bldg, Grand Central gespot en in een onvervalste irish pub(...) de dorst gelest.
Voor de rest alle bekende bezienswaardigheden met de boot, bus, metro, taxi en (voornamelijk)lopend aangedaan. De Staten Island ferry met uitzicht op de Manhattan skyline, statue of Liberty, Brooklyn Bridge, Wall street, Trump Tower, Empire state bldg, Ground zero en bovenop Rockefeller plaza een adembenemend uitzicht over heel NY.
Persoonlijk hoogtepunt was zaterdags de wedstrijd van de Yankees in hun laatste seizoen in Yankee stadium, was echt een belevenis op zich! Liters bier(6 euri omgerekend hehehe), schreeuwende yanks en constant verkopers die echt alles op gebied van eten&drinken aan de man probeerden te brengen. Yankees speelden wel als een natte dweil, Derek Jeter volgens mij nog geen bal goed geraakt!Na 10 innings werd het ook tijd om op te stappen helemaal nadat bierverkoop na de 7e inning gestaakt wordt :p
Ook nog een comedyclub meegepakt aangezien je op broadway en times square niets anders dan touts tegekomt die je kaarten willen aansmeren! Voor $10 zeer redelijk geprijsd, stand-up NY http://www.standupny.com werd aangeduid als Jerry Seinfeld's club. De 4 optredens varieerden van lame(gaap) tot briljant!
Zondags het American museum of natural history bezocht, bekend van o.a. Night at the museum en Friend's Ross Geller. Immens groot en uitgebreid museum dat je gewoon vaker terug moet komen. Omdat het zoveel betreft hadden wij maar 2 afdelingen bezocht(DINOOOOOOOS) Prima besteding voor de regenachtige zondagmiddag, daarna door Central park teruggewandeld. Steekwoorden: Joggers, Ballparks, Joggers en Joggers.
Die zondagavond als "surprise" door mijn reisgenoten naar cafe wha http://www.cafewha.com in Greenwich Village mee uit genomen ivm mijn verjaardag! Zeer geslaagd feestje, Samuel Adams vloeide rijkelijk en Andre3000 van Outkast(of twin/look-a-like) en band speelden het dak eraf!
Tussen alle bedrijven door natuurlijk getracht zoveel mogelijk de local eating & drinking customs te hanteren, uiteraard niet in hartje Bronx/Brooklyn als whitey ford zijnde :p. Menig liter Starbucks, Snapple en Buddweiser achterover geslagen en de nodige broodjes hotdogs verorberd! Briljant, alles d'r op en d'r aan voor $2 incl. sauerkraut ketchup en mosterd. De diner bij ons om de hoek was echt zo'n traditionele die je kent uit de films en series, deze was ook nog daadwerkelijk gebruikt voor films als "meet joe black" en "michael clayton". Coffee refills en gratis jus d'orange en pastrami sandwich, geen betere manier om de dag te beginnen!
De terugreis begon met vertraging, zal ik het nog een keer uitleggen dan maar? De douane daar was nou niet bepaald "klantvriendelijk" daar men je op zoveel mogelijke manieren probeerden af te blaffen! Had al de nodige verhalen gehoord dus wist in ieder geval wat me te wachten stond, scheelt natuurlijk dat het niet m'n 1e vlucht betrof. Oh ja, nog een stukje efficiency in the USA. Duty free schaf je aan voordat je door customs gaat, je betaalt en wordt gesealed bij het boarden weer teruggegeven. Staat daar echt waar zo'n pablo in z'n eentje met 0,0% kennis van de engelse taal tassen uit te delen aan honderden drankzuchtige en kettingrokende ieren (en 1 hollander). Denk aan drukste dag van de vuurwerkvoorverkoop en dat keer 100, vertraging hadden we toch al dacht hij zeker.
Cheers,
Edwin
PS:America, FUCK YEAH!
15 April 2008 - 14:01
Kevin:
Hello Big Brother
Echt een mooi verhaal wat je er na lange tijd hebt geplaatst, je hebt duidelijk goed genoten daar in NY. En natuurlijk weer mooie pics gemaakt (vooral die van die mooie Amerikaanse trucks haha)
Slainte Little Brother -
15 April 2008 - 15:01
Robbie Nol:
Hey T-Rex Eddie,
Leipe foto's, helemaal van die GIANT Dino!! :roll: :roll:
Goed "prakkie" op je kop! ;)
Groeten,
Robbie Nol -
15 April 2008 - 18:05
Ineke:
heey Edwin
Wederom weer een schitterend verhaal(had niet anders verwacht)zo te horen en te lezen heb je het geweldig naar je zin gehad in"The Big Apple" de foto's zien er ook mooi uit en dit zijn nog lang niet alle foto's!! ben benieuwd naar de rest.
Groetjes mama en papa -
16 April 2008 - 06:42
STEFMEISTER:
Wat zijn Touts nou dan weer?
Great Eddie's Dictionary... -
16 April 2008 - 17:35
Lhin-Da:
Heej Eddie,
mooie pics :) nog hard gelopen in Central Park :P?
groetn's! -
25 April 2008 - 22:50
Free Willie:
Hey Eddie,
goed om te zien dat jij hier en daar nog een beetje cultuur aandoet!
Groet